Which flower tastes the best? ************* Który kwiat smakuje najlepiej?

So which flower tastes the best? I could check at the weekend the 15th-16th of July in Hortulus Spectabilis Gardens in Dobrzyca, where the 3rd Festival of Edible Flowers took place.
----------
Wiec który kwiat smakuje najlepiej? Mogłam to sprawdzić w weekend 15-16 lipca w Ogrodach Hortulus Spectabilis w Dobrzycy, gdzie odbył się III Festiwal Kwiatów Jadalnych.
The leading theme of the festival was lavender. Especially for this occasion, 20 different varieties of lavender bloomed in the gardens.
---------
Motywem przewodnim festiwalu była lawenda. Specjalnie na tę okazję, zakwitło 20 rożnych odmian lawendy. 
More then 30 exhibitors presented their products.
----------
Ponad 30 wystawców zaprezentowało swoje swoje wyroby.
Local teams Dobrzycówka Dobry Dom (Dobrzycówka Dobry Dom guest house), Folwark Biernów-Park (Folwark Biernów-Park Organic Farm), Gminny Ośrodek Kultury w Będzinie (Cultural Community Center in Będzino) fought in the competition 'Cały Ogród na Talerzu' (Whole Garden on the Plate). The jury prize, the statue Kwiatowy Widelec (The Flower Fork) went to Folwark Biernów-Park. The audience choice was Dobrzycówka and the team received Kwiatowa Łyżka Smaku (The Flower Spoon of Taste).
----------
Lokalne drużyny Dobrzycówka Dobry DomFolwark Biernów-ParkGminny Ośrodek Kultury w Będzinie walczyły w konkursie 'Cały Ogród na Talerzu'. Nagroda jury (Kwiatowy Widelec) powędrowała do Folwark Biernów-Park. Wyborem publiczności stała się Dobrzycówka i zespół otrzymał Kwiatową Łyżkę Smaku.
For two days we were learning which flowers are edible, which ones we should avoid. Katarzyna Majewska from Makutu Kuchnia Kosmetyczna  trained us how to make a skin tonique at home.
----------
Przez dwa dni nauczyliśmy się, które kwiaty są jadalne, a których powinniśmy unikać. Katarzyna Majewska z Makutu Kuchnia Kosmetyczna wyszkoliła nas, jak zrobić tonik w domu.
Chef Mariusz Siwak cooked great food using tasty and beautiful flowers, which we use for the bouquets every day.
----------
Szef kuchni Mariusz Siwak ugotował pyszne jedzenie ze smakowitymi i pięknymi kwiatami, które na co dzień używamy do bukietów.
With pleasure we're listening to Phd Małgorzata Kalemba-Drożdż, the author of the books 'Pyszne chwasty' ('Tasty weeds'), 'Smakowite drzewa' ('Delicious Trees'), 'Słodki sposób na alergię' ('Sweet way to fight allergy') and some others. Also the author of the blog Trochę Inna Cukiernia (Slightly Different Confectionary).
----------
Z przyjemnością posłuchaliśmy dr biochemii Małgorzaty Kalemby-Drożdż, autorki książek 'Pyszne chwasty', 'Smakowite drzewa', 'Słodki sposób na alergię' i in., jednocześnie autorki bloga Trochę Inna Cukiernia.
Łukasz Wierzbiński from Pracownia Florystyczna Zielna (Florist Studio Zielna) showed us how to make a wreath in the boho style.
----------
Łukasz Wierzbiński z Pracowni Florystycznej Zielna pokazał jak zrobić wianek w stylu boho.
I spent wonderful time and in near future I'm gonna post more photos from this event.
----------
Spędziłam świetnie czas i w niedalekiej przyszłości opublikuję więcej zdjęć z tego wydarzenia.



Linked to:


12 comments:

  1. I never eat flowers… but if I get the chance I will try ;-)

    Have a splendid, ♥-warming ABC-Wednes-day / -week
    ♫ M e l ☺ d y ♪ (ABC-W-team)
    http://melodymusic.nl/23-D

    ReplyDelete
  2. Very colorful. Love those costumes.
    Happy WW!

    ReplyDelete
  3. Looks like an amazing event, and so unique! I really must try more edible flowers.

    ReplyDelete
  4. ...what a gorgeous advent, thanks for showing me around! 🌻

    ReplyDelete
  5. Looks fun and informative. What a beautiful area.

    ReplyDelete
  6. I think I'd be spending time in that hedge maze.

    ReplyDelete
  7. There used to be a restaurant in Miami (Florida) that served edible flowers on the food and in their drinks. It was fun to try them.

    Thanks for sharing!

    - Lisa

    ReplyDelete
  8. Nigdy nie słyszałam o tej imprezie, a brzmi bardzo ciekawie i zdjęcia pokazują, że warto się na nią wybrać ;)

    ReplyDelete
  9. I'm willing to open my horizons and try edible flowers. :-)

    ReplyDelete
  10. What a great idea for a festival, Klara! My mother uses many flowers in cooking. Here is her recipe for Lavender Candy. :-)
    http://nicholasjv.blogspot.com/2013/01/lavender-for-joan-simone-caroline.html
    Thank you for taking part in the "Travel Tuesday" meme.

    ReplyDelete